«Ապրիլիկ». Ծիսական, զատկական խոհանոց
Օրը՝ 02.04.2020
Անցկացման վայրը ՝ ընտանիքում
Մասնակիցները՝ Քոլեջի 5-6 տարեկաններ և նրանց ընտանիքի անդամներ
Նպատակը՝
- Զատկական ուտեստների պատրաստում-ներկայացում
Խնդիրները՝
- ճանաչել, թվարկել զատկական ուտեստները
- խոհարարական հմտությունների ցուցադրում
Ընթացքը՝
Յուրաքանչյուր սովորող ընտանիքի անդամներից որևէ մեկի հետ ընտրում է, թե զատկական ո՞ր կերակրատեսակն են պատրաստելու, ի՞նչ բաղադրիչներ են օգտագործելու, յուրաքանչյուրից որքա՞ն է հարկավոր: Անմիջական մասնակիցներ են նաև ծնողները: Ընթացքում պատմում են, թե ի՞նչ գիտեն Զատիկ տոնի մասին, ի՞նչ ուտեսներ են դրվում զատկական սեղանին և այլն: Պատրաստման ընթացքն ուղեկցվում է զատկական երգերով, զատկական ասիկներով:
Զատկական ասիկներ
- Տի˜զ- տի˜զ, Ակլատիզ,
Մազդ բիզ-բիզ, Ակլատիզ,
Պասը գնաց, Զատիկն եկավ,
Այծն էլ խոտը կերել է: - Զատկեզատի՜կ է, նավակատի˜կ է, չամչե հատի˜կ է:
- Կարմիր ձու տուր, կարմիր օր տամ։